Information och nyheter om apotek

Cura Apoteket öppnar nytt

2015-03-24

Cura Apoteket expanderar och planerar att öppna nya butiker i Svedala Vetlanda Gävle och Ljungby

Apoteksgruppen i Sandviken

2015-02-24

Apoteksgruppen Sandviken har utsetts till årets apotek 2014. Bland övriga nominerade fanns Apoteksgruppen Visby och Apoteksgruppen Mönsterås.

Kronans Apotek Märsta

2015-02-24

Kronans Apotek Märsta har internt blivit utsett till årets apotek 2014. Kronans Apotek hette tidigare Kronans Droghandel.

ICA köper Apotek Hjärtat

2015-01-09

ICA har beslutat sig för att köpa Apotek Hjärtat och blir därmed en stor ägare av apotek i Sverige. ICA har sedan tidigare Cura Apoteket i sina egna butiker och genom köpet av en av Sveriges största apotek, Apotek Hjärtat, så blir de nu en stor aktör inom apotek och receptbelagda läkemedel.

Hur hänger apoteken ihop?

2015-01-04

Sedan privatiseringen av apoteksmarknaden så har det blivit en smula rörigt hur apoteken fungerar. Det som tidigare hette Apoteket finns fortfarande kvar under namnet Apoteket, men det har tillkommit flera nya kedjor. Det har blivit lite svårare att veta vad som är det gamla vanliga Apoteket och vad som är något av de nyare kedjorna. Det spelar dock inte så stor roll eftersom alla apotekskedjor numera erbjuder i princip samma tjänster som det tidigare Apoteket. Du kan alltså hämta ut receptbelagd medicin med e-recept även hos dessa nya apotekskedjor.

För att krångla till saker och ting så hette Kronans Apotek tidigare Kronans Droghandel och Lloyds Apotek hette tidigare DocMorris.

Vad heter Apoteken som finns numera?

2014-11-21

De apotek som finns numera heter Kronans Apotek, Apoteket, Cura Apoteket, Lloyds Apotek, Apotek Hjärtat, Apoteksgruppen samt Vårdapoteket. Här på varligger.se kan du hitta öppettider till alla dessa apotek.