Nyheter kring öppettider

Specifika nyheter om apotek hittar du på denna länk

Museum och Sevärdheter

2017-08-12

Nu kan du hitta till närmaste museum och sevärdheter här på VarLigger.se. Om du som turist i ett område i Sverige vill hitta till något intressant museum eller besöksmål i närheten så kan du enkelt söka på dessa sidor. Skriv in ordet Sevärdhet eller Museum i sökrutan så får du upp en lista på intressanta besöksmål i närheten. I de flesta fall så finns också öppettider tillgängliga. Prova vår nya finnes med GPS navigering för att hitta dit. Det är så klart inte bara användbart när du är ute som turist utan även när du är hemma och vill kolla in utbudet av museum och sevärdheter på din hemort.

Navigera med GPS

2017-06-25

När du har hittat öppettiderna eller närmaste butik här på VarLigger.se så kan du se en karta var butiken ligger och var du befinner dig (markerat med symboler på kartan). För att göra det enklare att hitta dit och navigera med bilen så finns en smidig funktion som kan hjälpa dig. Du klickar på den gröna knappen ovanför kartan (Öppna GPS App) och då får du upp alternativ på GPS app att använda, t ex Google Maps eller Apple Maps. Dessa applikationer är fullfjädrade GPS navigatörer och ger dig instruktioner precis som en vanlig GPS. Observera att det funkar bäst med GPS påslagen samt att du på VarLigger.se har aktiverat att dela din position.

Sugtömning av toalett

2017-06-23

Du har väl inte missat att det är nya regler som gäller för tömning av toaletten i din fritidsbåt. Från och med 2015 är det enligt lag förbjudet att tömma toaletten i havet, sjöar och skärgård. Du måste tömma toaletten på avsedd plats, lämpligast en sugtömmningsanläggning i någon hamn. Det finns redan många tömningsstationer och det byggs hela tiden ut med fler. För att göra det enklare att hitta så kan du söka efter närmaste station för sugtömning här på VarLigger.se. Prova t ex att söka på sugtömning så får du upp de närmaste alternativen. Vi har alla sugtömningsstationerna på ett och samma ställe.

Skickar du pengar till utlandet

2017-05-22

Kanske har du släktingar i utlandet som du skickar pengar till eller du gör utlandsbetalningar till företag. Om du har använt banker eller Western Union eller liknande tjänster så har du säkert upptäckt att det är ganska dyrt. De tar en avgift som är ganska hög och dessutom är växlingskursen du betalar inte den riktiga utan de har lagt på en liten procent på valutakursen också. Det syns inte så lätt och därför är det lätt att bli lite lurad på växlingskursen. Det finns nu ett bättre sätt att överföra pengar och det är via TransferWise. De använder den riktiga växlingskursen och tar meddelvärdet av den. Deras avgifter är också mycket lägre. Total sett så är det upp till 90% billigare att skicka pengar med TransferWise än med t ex Western Union eller bankerna. Richard Branson, mannen bakom Virgin företagen, är en av investerarna bakom detta företag vilket borgar för trygghet och stabilitet. Prova du också genom att gå till TransferWise hemsida här.

Hitta butiker nära dig

2017-04-24

Om du är ute och handlar så kan du på VarLigger.se enkelt se var en viss butik ligger i närheten där du är. Du kan också söka en viss typ av butik t ex klädaffär eller kiosk. På så vis behöver du inte gå runt och leta planlöst och du sparar mycket tid.

Gå till sidan för sökning av öppettider för att hitta närmaste butik.

Våren har kommit - Dags att byta däck

2017-04-06

Nu är det hög tid att byta till sommardäck. Dubbdäck får användas mellan 1:e oktober och 15:e april och ifall vinterväglag råder så får dubbdäck användas längre tid. Vinterdäck måste användas mellan 1:e december och 31:e mars om vinterväglag råder. Med vinterdäck menas dubbfira friktionsdäck eller dubbade däck. Här på VarLigger.se kan du enkelt hitta närmaste verkstad som utför däckbyte samt öppettider till dessa verkstäder. Det är bland annat Däckia och Euromaster som utför däckbyten i Sverige. Även Mekonomen och Meca byter däck.

När infaller helgdagarna?

2017-04-02

En del helgdagar och röda dagar som julafton och juldagen infaller alltid på samma dag varje år. Andra helgdagar som långfredagen, påskdagen och pingst infaller på olika dagar varje år. För att enkelt kunna hitta helgdagar så har vi en användbar sammanställning med Sveriges helgdagar för 2015 och framåt. Du hittar den i menyn under 'Helgdagar' ovan.

Letar du efter en biltvätt?

2017-03-13

Du kan prova att söka på bensinstation. Flera av bensinstationerna har biltvättar och på dessa sidor har flera av dessa stationer en notering för vilka tjänster som erbjuds, t ex biltvätt. Det finns i vissa fall både automattvätt och manuell biltvätt. Prova t ex att söka på Statoil.

Hitta öppettider till en viss typ av butik

2017-03-13

Om du har sökt och fått fram en lista på en viss typ av butik, men du vill se om det finns alternativa butiker eller andra kedjor inom samma kategori. Det finns kanske någon närmare butik eller en med bättre öppettider. Du kan då klicka på kategoriordet som finns längst upp till vänster i varje grön ruta. Alternativt så kan du skriva in det ordet i sökrutan. Fördelen med att skriva in det i sökrutan är att du kan söka närmaste butik relativt där du är.

Nu kan du hitta laddstationer till din elbil

2017-02-17

Nu kan du enkelt hitta närmaste laddstation till din elbil här på varligger.se. Börjar batteriet ta slut eller du planerar en resa, skriv då in ordet elbil eller laddstation i sökfältet och du hittar enkelt närmaste station för uppladdning av betterierna i din elbil. Du kan också se öppettiderna, vilken typ av laddare och kontakter som stöds vid just den laddstationen.

Hitta en butik nära dig

2016-10-05

Om du är ute efter cigaretter och du inte vet var närmaste kiosk eller bensinmack är så kan du enkelt skriva in ordet kiosk i sökrutan och direkt får du upp en lista på de kiosker som ligger närmast dig med den närmste kiosken överst. Du kan också se vilka som har öppet så att du går till rätt kiosk direkt.

Är det en specifik kiosk du är ute efter, t ex Pressbyrån, så kan du istället skriva in deras namn i sökrutan och endast Pressbyråns kiosker visas i listan, med närmaste pressbyrån överst i listan.

Postkontor och brevlådor

2016-08-04

Nu har vi öppettider för Postens Företagscenter, Postombud samt tömningstider för Brevlåda. Du hittar enkelt ett öppet postkontor eller postombud nära dig med vår söktjänst.